AKCIJA: Sastavi beauty box od 4 proizvoda i dobijaš poklon iznenađenje!

Besplatna dostava preko 60€, dostava u roku od 1-3 radna dana.

Ulje eukaliptusa 10ml

14,90 

Eukaliptusovo ulje – najbolji način da se osvježite! Topla kupka sa aktivnim uljem eukaliptusa je efikasna u borbi protiv akni, peruti pa čak i bakterijskih bolesti. Njegova intenzivno biljna aroma može se koristiti kao dopuna kupki ili čak veša*, difuzera*, saune* ili usisivača*.

4 na zalihi

Svojstva ulja ga čine jednim od najpopularnijih izbora za aromaterapiju. Sadržaj vrijednih sastojaka čini da se ističe po svojim jakim antioksidativnim svojstvima. Kao rezultat toga, ona efikasno štiti od štetnih efekata slobodnih radikala. Eukaliptusovo ulje se posebno preporučuje osobama koje imaju problem sa respiratornim traktom. Njegov osvježavajući miris će se posebno cijeniti tokom infekcija, kada nas prati curenje nosa i kašalj. Takođe će se pokazati korisnim kod raznih bolesti koje utiču na gornji respiratorni trakt.

Ljudi koji imaju problema da zaspu i opuste se prije spavanja mogu da dodaju nekoliko kapi u kadu. To je takođe efikasan način za poboljšanje cirkulacije krvi, koju mogu da koriste osobe sa niskim krvnim pritiskom. Pored toga, ulje eukaliptusa će se pokazati korisnim za reumu i artritis. Kao dodatak baznom ulju, dobro ga je koristiti tokom masaže. To je način borbe protiv bola, neuralgije i migrene. To je posledica njegovih osobina zagrijevanja.

BENEFITI:

  • Aromatična kupka
  • Aromatična masaža
  • Aromatični omot
  • Aromatizacija vazduha
  • Kozmetički aditiv

NAPOMENA:

Samo za spoljnu upotrebu. Nemojte ga primjenjivati direktno na kožu prije nego što ga razblažite. Nemojte koristiti u slučaju netolerancije ne neki od sastojaka. Nemojte koristiti tokom trudnoće i kod djece mlađe od 3 godine. Nemojte koristiti na membranama sa sluzima. Izbjegavajte direktan kontakt očima.

*Ulje je veganska kozmetika.

Prirodna esencijalna ulja su koncentrovana i ispariva u kontaktu sa vodom, pa smo vam pripremili nekoliko savjeta kako da ih koristite u suvoj sauni kako biste izbjegli spontano sagorijevanje ulja:

  1. Koristite esencijalna ulja sa samopouzdanjem u svoja aromaterapeutska svojstva dok uživate u ljepoti njihovih mirisa.
  2. Ulja nemojte nanositi direktno na vruće kamenje u sauni.
  3. Pažljivo dozirajte mirisna ulja. Bolje je dati manje kapi nego pretjerati. Uvijek korigujte količinu kapi u skladu sa veličinom saune.
  4. Najbolje je da koristite smrvljenu ledenu kuglu sa uljem koje ste ranije pripremili na vrhu. Led će ohladiti kamenje i zaštititi ulje od vrelog kamenja.
  5. Ako nemate zgnječen led, dobro temeljno pomiješajte ulje u vreloj vodi i sipajte preko prethodno ohlađenog kamenja. Napomena! - Da bi se spriječilo spontano sagorijevanje ulja, kamenje mora da se ohladi ispod 200⁰C!

SASTOJCI (INCI):

Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene, Linalool.