BOJ Green Plum Refreshing Cleanser – 100ml

16,90 

Odabir čistača uključuje pronalaženje ravnoteže između temeljnog čišćenja i održavanja zdravlja zaštitne barijere kože. Naš Green Plum osvježavajući čistač, sa svojom nježnom, blago kiselom formulacijom, koristi snagu ekstrakata biljnog porijekla šljive i sjemenki mung graška kako bi postigao upravo to.

Hipoalergijska, blago kisela formula
Zdrava koža je blago kisela zbog kiselih komponenti koje luče znojne i lojne žlijezde. Kada ove kiseline opadnu, odbrana kože slabi, što može uzrokovati osjetljivost kože. Green Plum osvježavajući čistač je blago kiseli čistač koji pomaže u čišćenju lica bez oštećenja prirodne barijere kože.

Formula vlažnog gela
Ne isušuje kožu i pruža osjećaj hidriranosti čak i nakon čišćenja.

Prirodni Hanbang sastojci
Ekstrakti šljive i mungo graška, koji se dugo koriste kao Hanbang sastojci, pomažu u osvježavajućem i hidratantnom čišćenju.

Ključni sastojci

Voda od šljive 24%

Prema Donguibogamu, šljive su kisele i netoksične, te ne samo da smanjuju temperaturu i ublažavaju žgaravicu, već i utažuju žeđ i osvježavaju mišiće i puls. Šljive su bogate organskim kiselinama i vitaminima, te se dugo koriste kao biljni sastojak. Omekšavaju stare mrtve stanice kože i hidriraju kožu.

Ekstrakt sjemena mungo graška 3%
Mungo grašak je efikasan za piling, pa su ga u Joseon dinastiji koristili za izradu sredstva za čišćenje lica miješanjem sa crvenim graškom, drugim mahunarkama i mekinjama. Takođe, saponin sadržan u mungo grašku pomaže u dugotrajnom održavanju hidriranosti kože.

Reviews

Budi prvi koji će recenzirati “BOJ Green Plum Refreshing Cleanser – 100ml”